Delikatne żeberka marynowane w kawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne żeberka marynowane w kawie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 mililitrów

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

40 mililitrów

1 kilogram

8 ziaren

8 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

20 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Papryczkę wypestkuj, posiekaj i dodaj do cebuli razem z kawą i przyprawami. Wymieszaj. Zestaw z ognia, podlej winem i ostudź.

Krok 2

W tak przygotowanej zalewie marynuj mięso przez minimum 24 godziny.

Krok 3

Żeberka przełóż do brytfanki razem z całą marynatą i piecz w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok. 50 minut.

Krok 4

Mięso osącz, przełóż na półmisek, natomiast z pozostałej marynaty i wytopionego soku przyrządź gęsty sos, z którym podasz żeberka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej