
Składniki
4 litry
350 mililitrów
3 szklanki
2 sztuki
15 sztuk
8 sztuk
4 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy delikat, kostki czosnkowe, cukier, ocet i curry. Mieszamy i studzimy.
Krok 2
Ogórki i paprykę kroimy w paski i wkładamy do słoików. Do każdego słoika wkładamy po liściu laurowym i kilka ziarenek pieprzu.
Krok 3
Zalewamy przygotowaną zalewą i zakręcamy.
Krok 4
Wstawiamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy 5 minut, a następnie odstawiamy odwrócone do ostygnięcia. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej