Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla
łatwe
254 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
500 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
4 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody i odstaw do ostudzenia.

Krok 2
Schłodzony rosół dokładnie wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek oraz posiekanymi ziołami.

Krok 3
Na koniec dodaj 4-6 łyżek śmietany, wymieszaj i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla
Doskonale podkreśla smak pieczonych warzyw, mięs, kopytek i klusek śląskich. Jest również obowiązkowym punktem na stole podczas wakacyjnego grillowania. Mowa o dipie do pieczonych ziemniaków lub potraw z grilla. Przygotujesz go dość szybko z zaledwie kilku składników – kostki rosołowej, świeżych ziół, śmietany, jogurtu, oliwy i soku z cytryny. Zacznij od przyrządzenia rosołu, on bowiem będzie stanowił bazę i sprawi, że całość nabierze wyrazistego smaku. Po ostudzeniu zmieszaj go z jogurtem oraz oliwą z oliwek, a także z posiekanymi ziołami i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Na koniec dołącz kilka łyżek śmietany, dzięki której dip będzie miał kremową konsystencję. Serwuj go z warzywami i mięsami z grilla, piekarnika lub przyrządzonymi na parze. Jeśli chcesz urozmaicić prostą przekąskę, jak np. nachosy czy paluchy z ciasta francuskiego, również podaj do nich dip. Spróbuj go i przekonaj się, jak wiele potraw dobrze się z nim komponuje. Z przepisu dowiesz się, jak go przyrządzić krok po kroku.