Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
480 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

254 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody i odstaw do ostudzenia.

Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla - Krok 1

Krok 2

Schłodzony rosół dokładnie wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek oraz posiekanymi ziołami.

Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla - Krok 2

Krok 3

Na koniec dodaj 4-6 łyżek śmietany, wymieszaj i podawaj.

Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
American cheesecake
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip do pieczonych ziemniaków i dań z grillaDip do pieczonych ziemniaków i dań z grilla

Doskonale podkreśla smak pieczonych warzyw, mięs, kopytek i klusek śląskich. Jest również obowiązkowym punktem na stole podczas wakacyjnego grillowania. Mowa o dipie do pieczonych ziemniaków lub potraw z grilla. Przygotujesz go dość szybko z zaledwie kilku składników – kostki rosołowej, świeżych ziół, śmietany, jogurtu, oliwy i soku z cytryny. Zacznij od przyrządzenia rosołu, on bowiem będzie stanowił bazę i sprawi, że całość nabierze wyrazistego smaku. Po ostudzeniu zmieszaj go z jogurtem oraz oliwą z oliwek, a także z posiekanymi ziołami i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Na koniec dołącz kilka łyżek śmietany, dzięki której dip będzie miał kremową konsystencję. Serwuj go z warzywami i mięsami z grilla, piekarnika lub przyrządzonymi na parze. Jeśli chcesz urozmaicić prostą przekąskę, jak np. nachosy czy paluchy z ciasta francuskiego, również podaj do nich dip. Spróbuj go i przekonaj się, jak wiele potraw dobrze się z nim komponuje. Z przepisu dowiesz się, jak go przyrządzić krok po kroku.