
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
3 sztuki
0.5 łyżeczki
null
4 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
2 łyżki
100 gramów
0.2 szklanki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek, cebulę, połowę orzechów, pieprz i wino zmiksuj.
Krok 2
Rozgrzej olej, włóż zmiksowaną pastę i podsmaż.
Krok 3
Po 3 minutach dodaj sos sojowy, miód, sok z cytryny, liście laurowe, cynamon i przegotowaną wodę.
Krok 4
Wciąż mieszając, gotuj na małym ogniu około 3 minuty. Następnie wyjmij liście i cynamon.
Krok 5
Wrzuć pozostały orzechy i masło orzechowe. Nadal mieszając gotuj około 2 minuty. Schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej