
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
500 gramów
1 słoik
40 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój drobno i podsmaż na patelni z oliwą.
Krok 2
Wsyp komosę i smaż jeszcze 1 minutę. Wlej 400 ml wody, dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli ok. 25-30 minut, aż komosa wchłonie płyn i zrobi się nie co kremowa.
Krok 3
Pak choi oczyść i pokrój w paski. Podsmaż ok 5 minut. Buraczki odcedź i pokrój na ćwiartki.
Krok 4
Połącz komosę z pak choi oraz burakami i ułóż na talerzu. Na wierzch zetrzyj parmezan.

Dobra rada:
Podawaj z orzechami włoskimi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Komosa z pak choi
Szukacie prostego przepisu na apetyczny obiad w domowym zaciszu lub lunch do wzięcia na wynos? Dobrze trafiliście! Na talerzu z komosą ryżową i kapustą pak choi znajdzie się miejsce także dla innych kuszących składników. Nie zapomnijcie o marynowanych buraczkach oraz wyrazistym parmezanie. Tego typu połączenia zawsze smakują wybornie.
Dla kogo?
Łagodne produkty tworzą niebanalne kompozycje smakowe. Przekonacie się, że wcale nie trzeba kilogramów ostrych przypraw, by posiłek zyskał niepowtarzalny charakter.
Na jaką okazję?
Przepisem na komosę z pak choi warto się zainspirować, gdy wydaje się, że lodówka i spiżarnia świecą pustkami. Często okazuje się, że kilka produktów, które macie pod ręką, umożliwia wyczarowanie zjawiskowego posiłku.
Czy wiesz, że?
Młodą kapustę pak choi można spożywać na surowo. Mimo to polecamy jej krótkie (około 4-minutowe) gotowanie na parze, blanszowanie lub podsmażenie. Warzywo zachowa chrupką strukturę i będzie delikatniejsze w smaku.
Dla urozmaicenia:
Gotową komosę z pak choi warto udekorować ziarnami sezamu, orzechami piniowymi lub pokruszonym twarogiem.