
Składniki
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone pomidory, czosnek, kapary, bazylie i chilli drobno posiekaj. Połącz z majonezem Hellmann's i serkiem Philadelphia, dopraw do smaku sokiem z cytryny.


Dobra rada:
Tak przygotowany dip jest idealny do drobiu, ryb czy wieprzowiny. Podana ilość wystarczy do zamarynowania ok. 1 kg mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip z suszonych pomidorów
Suszone pomidory nie tylko nie tracą swoich właściwości podczas procesu przygotowywania, ale dodatkowo zyskują intensywny smak i aromat. Ich najlepszy rodzaj to te, które suszone są na słońcu i zalewane oliwą z oliwek. Wybierz jedną z dostępnych wersji, np. w oliwie z dodatkiem czosnku lub pikantniejszych przypraw. Aby dip uzyskał intensywniejszy smak, dodaj do niego kapary. W zależności od tego, jak wyraziste potrawy lubisz, wsyp także odpowiednią ilość papryczki chili i czosnku (pamiętaj jednak, że składniki te znacznie zyskają na intensywności po odstawieniu dipu na jakiś czas). Składnikiem, który idealnie pasuje do suszonych pomidorów, jest bazylia – przed dodaniem posiekaj jej świeże listki, dzięki czemu uwolnisz ich aromat i wzmocnisz smak. Całość uzyska gładką konsystencję dzięki dodatkowi majonezu i serka. Gotowy dip dopraw sokiem z cytryny i podawaj ze słonymi krakersami, świeżymi warzywami pokrojonymi w słupki, jajkami na twardo, chrupiącą bagietką lub ciemnym chlebem. Życzymy smacznego.