Domowa wędlina z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowa wędlina z indyka

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z indyka włóż do miski, polej oliwą, posyp przyprawą. Wszystko wymieszaj, aby mięso zostało dokładnie obtoczone.

Krok 2

Na patelnię wlej 2 łyżki wody, rozgrzej i połóż mięso. Smaż pod przykryciem na średnim ogniu przez 5-10 minut. Mięso puści sok, który następnie wyparuje. Kiedy mięso trochę się zrumieni, dolej 2 łyżki wody. Woda rozpuści przypieczony sok z mięsa. W tym soku obtocz mięso i przełóż je na drugą stronę. Przykryj i znowu smaż kilka minut.

Krok 3

Kiedy cała woda wyparuje, a mięso lekko się zrumieni, powtórz operację dolania wody, obtoczenia mięsa i przekręcenia do drugą stronę. Proces powtórz kilka razy, aby całkowity czas smażenia wyniósł około pół godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowa wędlina z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej