
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 szklanka
1 litr
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę kukurydzianą wsypać do miski dodać 1/4 kostki smalcu pokrojonego na mniejsze kostki, ciasto wyrabiać ręką aż smalec sie wchłonie, dodać 1/2 szklankę mąki pszennej, cały czas wyrabiając ciasto, Powoli dolewać letnią wodę, wyrabiając ciasto, aż będzie wystarczająco elastyczne by je wałkować. Ciasto podzielić na kulki. Podsypać mąka pszenną. Rozwałkować na cienko, wykrawać miseczką kółka. Każdy krążek składać na pół a następnie wykrawać z niej trójkąty.
Krok 2
Wrzucać na rozgrzany olej, smażyć partiami na złoto, wykładać je po usmażeniu na papierowy ręcznik.
Krok 3
Doprawiać nachos mieszaniną kminu rzymskiego, 2 rodzajów papryki i soli, wymieszanych w stosunku 1: 1, a następnie zsypywać do metalowej miski.Podawać z pikantnym dipem z przepisu domowe chipsy ziemniaczane.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej