Domowe nachos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe nachos

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szklanka

1 litr

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę kukurydzianą wsypać do miski dodać 1/4 kostki smalcu pokrojonego na mniejsze kostki, ciasto wyrabiać ręką aż smalec sie wchłonie, dodać 1/2 szklankę mąki pszennej, cały czas wyrabiając ciasto, Powoli dolewać letnią wodę, wyrabiając ciasto, aż będzie wystarczająco elastyczne by je wałkować. Ciasto podzielić na kulki. Podsypać mąka pszenną. Rozwałkować na cienko, wykrawać miseczką kółka. Każdy krążek składać na pół a następnie wykrawać z niej trójkąty.

Krok 2

Wrzucać na rozgrzany olej, smażyć partiami na złoto, wykładać je po usmażeniu na papierowy ręcznik.

Krok 3

Doprawiać nachos mieszaniną kminu rzymskiego, 2 rodzajów papryki i soli, wymieszanych w stosunku 1: 1, a następnie zsypywać do metalowej miski.Podawać z pikantnym dipem z przepisu domowe chipsy ziemniaczane.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe nachos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekana mozzarella
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej