Domowy baleron pieczony w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowy baleron pieczony w ziołach

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

5 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W moździerzu łamiemy liście laurowe i ucieramy z pozostałymi przyprawami. Do przypraw dodajemy olej i mieszamy.

Krok 2

Mięso smarujemy pasta przyprawową i odkładamy do zamarynowania do lodówki na dobę.

Krok 3

Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy ok 1,5 godziny w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowy baleron pieczony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej