
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 łyżeczka
8 plastrów
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwę wymieszaj z białym winem, solą, pieprzem, skórką cytrynową i posiekanym korzeniem imbiru.
Krok 2
Filety podziel wzdłuż na pół i wymieszaj z marynatą. Odstaw na 30 minut.
Krok 3
Każdy pasek ryby owiń plasterkiem szynki.
Krok 4
Na blasze wyłożonej pergaminem ułóż ryby i piecz w temperaturze 160 stopni przez 15 minut. Podawaj z koprem włoskim smażonym powoli na maśle.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej