Dorada z szynką pata negra przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorada z szynką pata negra

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżeczka

8 plastrów

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszaj z białym winem, solą, pieprzem, skórką cytrynową i posiekanym korzeniem imbiru.

Krok 2

Filety podziel wzdłuż na pół i wymieszaj z marynatą. Odstaw na 30 minut.

Krok 3

Każdy pasek ryby owiń plasterkiem szynki.

Krok 4

Na blasze wyłożonej pergaminem ułóż ryby i piecz w temperaturze 160 stopni przez 15 minut. Podawaj z koprem włoskim smażonym powoli na maśle.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorada z szynką pata negra - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej