
Składniki
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 kilogram
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne wymyj, wysusz i obtocz w mące. Usmaż na oleju i odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Papryki oczyść z gniazd nasiennych, wymyj i pokrój podobnie jak cebulę w drobną kostkę.
Krok 3
Brzoskwinie osącz z zalewy (sok zostaw) i dość grubo pokrój. Cebulę zeszklij, następnie dodaj paprykę i duś do miękkości. Dodaj ketchup, sól, pieprz i cukier do smaku oraz sok brzoskwiniowy.
Krok 4
Całość dokładnie wymieszaj, na koniec dodaj pokrojone brzoskwinie. Duś jeszcze kilka minut.
Krok 5
Rybę wyłóż na talerze, przykryj warstwą brzoskwiń i podaj. Danie najlepiej smakuje podane po 12 godzinach od przyrządzenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej