Dorsz w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w panierce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

80 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę zalej wrzątkiem, wyszoruj skórkę cytryny, zetrzyj na tarce. Następnie cytrynę przekrój po długości na cztery części.

Dorsz w panierce - Krok 1

Krok 2

Rybę oprósz solą, pieprzem, natrzyj skórką z cytryny.

Dorsz w panierce - Krok 2

Krok 3

Następnie obtocz w rozmieszanym jajku i panierce Knorr.

Dorsz w panierce - Krok 3

Krok 4

Panierkę dociśnij ręką do ryby, smaż na średnio rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor po 2-3 minuty z każdej strony. Gotową rybę podawaj z kawałkiem cytryny.

Dorsz w panierce - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Fajnym pomysłem będzie dodanie łyżeczki czarnuszki do suchej panierki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dorsz w panierceDorsz w panierce

Dorsz to jedna z najpopularniejszych ryb w Polsce, ale nie tylko! Znana jest również na całym świecie, gdzie zachwyca swoim smakiem i delikatną konsystencją mięsa. Być może dorsz kojarzy Wam się z beztroskimi, letnimi wyprawami nad morze? Czas przywrócić te wspomnienia! Wystarczy pół godziny i powrócą wspomnienia dziecięcych wakacji. Przygotowaliśmy najlepszy przepis na dorsza w chrupiącej panierce. Skusicie się na tę propozycję? Jeżeli tak, to przygotujcie niezbędne składniki. Będziecie potrzebować dorsza, jednego opakowania Fix Knorr panierka chrupiący kurczak z czosnkiem, jajek, oleju, cytryny, soli oraz pieprzu. To wszystko! 

Dla kogo?

Dorsz to idealna opcja dla osób, które szukają przepisu na szybki obiad w tygodniu. Czas przygotowania ryby nie przekracza 30 minut. Na dodatek przepis jest tak prosty, że każdy, bez wyjątku, zdoła go wykonać! 

Na jaką okazję?

Podajcie dorsza w formie dania głównego podczas rodzinnego obiadu. Jesteśmy pewni, że wszyscy będą zadowoleni, a ryba w trybie natychmiastowym zniknie z talerza.

Czy wiesz, że?

Dorsz nie tylko dobrze smakuje, ale ma również doskonałe właściwości!

Dla urozmaicenia:

Zastanawiacie się, z czym podawać panierowaną rybę? Wybór dodatków jest bardzo bogaty! Dorsz doskonale komponuje się z frytkami lub ziemniakami. Nie zapomnijcie również o warzywnych dodatkach, np. surówce colesław. Spróbowaliście naszej receptury? Podzielcie się swoją opinią w komentarzu!