Kurczak w serowej panierce - chrupiący: przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak w serowej panierce

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
59 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 mililitrów

70 gramów

1 sztuka

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zanurz z kurczaka w rozbitym jajku. Obtocz w panierce Knorr.

Kurczak w serowej panierce - Krok 1

Krok 2

Ułóż na blasze do pieczenia wyścielonej pergaminem. Mięso posmaruj z wierzchu olejem.

Kurczak w serowej panierce - Krok 2

Krok 3

Pokrój ziemniaki i warzywa na kawałki podobnej wielkości, obtocz w pozostałym oleju, dopraw do smaku ulubionymi przyprawami, umieść na pergaminie na drugiej blasze do pieczenia.

Kurczak w serowej panierce - Krok 3

Krok 4

Wstaw kurczaka do rozgrzanego do 190*C piekarnika na 30 minut. Po tym czasie dołóż blachę z warzywami. Piecz wszystko razem przez kolejne 30 minut, od czasu do czasu mieszając warzywa.

Kurczak w serowej panierce - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Dla lepszego efektu wymieszaj z produktem Knorr swoje ulubione nasiona, m.in. słonecznik lub sezam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w serowej panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w serowej panierceKurczak w serowej panierce

Chcecie urozmaicić dania ze swojego menu? A może znudziło Wam się tradycyjne przygotowanie kurczaka? Dobrze trafiliście, ponieważ nasza receptura jest naprawdę ciekawa i przypadnie każdemu do gustu. Udka w serowej panierze to nowa odsłona kurczaka, której z pewnością jeszcze nie próbowaliście. To danie jest proste do przyrządzenia, a efekt zawsze okazuje się fenomenalny. Nie macie dużo czasu na gotowanie? Dobrze się składa, ponieważ udka w serowej panierce znajdą się na Waszych talerzach w pół godziny. Smaczne, proste i szybkie do przyrządzenia, czego chcieć więcej?

Dla kogo?

To danie świetnie sprawdzi się wśród osób, które lubią połączenie mięsa i sera. Jeżeli nie przepadacie za jednym z tych składników, to wybierzcie inną potrawę do przyrządzenia!

Na jaką okazję?

Jesteśmy pewni, że udka w serowej panierce skradną całe show podczas obiadu rodzinnego. Zaserwujcie je swoim domownikom lub gościom, a wszyscy będą zadowoleni. Lepiej przygotujcie więcej porcji, bo może pojawić się pytanie o dokładkę! Udka w serowej panierce dobrze sprawdzą się również jako przekąska podczas spotkania ze znajomymi. To ciepłe danie z pewnością umili Wam wieczór!

Czy wiesz, że?

Gruba mielona bułka tarta poprawia konsystencję panierki. Możecie dorzucić ją do swojej potrawy, a z pewnością poczujecie różnicę!

Dla urozmaicenia:

Zadbajcie o dodatki do mięsa. Polecamy podawanie udek w towarzystwie ziemniaków i warzyw, które możecie przyrządzić z kurczakiem w piekarniku. Można by rzec, że to dwie pieczenie na jednym ruszcie! Nie przepadacie za ziemniakami i warzywami w takiej odsłonie? Nic straconego! Równie dobrze możecie przygotować frytki i ulubioną surówkę. Wybór dodatków pozostawiamy Wam.