Dressing feta do sałatek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dressing feta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 mililitrów

1 szczypta

125 gramów

10 gramów

2 sztuki

2 łyżki

15 gramów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj.

Krok 2

Do miski wrzuć ser, maślankę, czosnek, natkę, oregano, sok z cytryny, oliwę i pieprz. Dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Powstały dressing schłódź w lodówce. Podawaj do sałaty lub do sałatek ze świeżych warzyw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Soczysty rolowany boczek
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej