
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka myjemy i kroimy w duże kawałki, ok. 4x4cm. Następnie posypujemy je przyprawą do kurczaka Knorr i zalewamy sokiem ananasowym z puszki.
Krok 2
Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. W tym czasie kroimy paprykę w większe kawałki, a cebulę w plasterki.
Krok 3
Po zamarynowaniu mięsa nadziewamy po kolei na patyczki do szaszłyków: mięso, cebulę, paprykę i ananasa. Grillujemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej