Dróbki gęsie z brukwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dróbki gęsie z brukwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gęsie podroby zalej niewielką ilością wody, posól i ugotuj do miękkości.

Krok 2

Brukiew umyj, pokrój w kostkę i ugotuj.

Krok 3

Następnie podlej wywarem z podrobów i uduś. Drób ułóż na półmisku i obłóż kawałkami brukwi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dróbki gęsie z brukwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej