
Składniki
3 sztuki
0.5 szklanki
3 sztuki
null
2 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj i ostudź.
Krok 2
Kalafior ugotuj, ostudź i posiekaj.
Krok 3
Papryki pokrój w krążki.
Krok 4
Marchew pokrój w kostkę.
Krok 5
Warzywa duś na dużym ogniu w małej ilości oleju z dodatkiem wody.
Krok 6
Gotuj tak długo, do czasu gdymarchew stanie się miękka. Następnie dodaj wodę i mąkę ziemniaczaną. Zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej