Duszone ziemniaki po marynarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki po marynarsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę wymieszaną z musztardą i przecierem pomidorowym. Zagotuj.

Krok 4

Przypraw pieprzem, dodaj ziemniaki.

Krok 5

Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Podaj z kiszką wątrobianą pokrojoną na kawałki.

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i po schłodzeniu obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr rozprowadź w 1 litrze wrzątku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej