
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
400 gramów
1 łyżeczka
4 sztuki
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż na oleju. Dopraw pieprzem i solą. Przełóż do miski.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Paprykę również pokrój w kostkę.
Krok 3
Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zeszklij cebulę. Dodaj odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz pomidory i paprykę.
Krok 4
Dodaj znów mięso, dopraw całość chili, duś póki sos nie zgęstnieje, a papryka nie stanie się miękka.
Krok 5
Nadzienie nałóż na gorące naleśniki, posyp startym serem, zwijaj w ruloniki. Na wierzchu pokrop sosem chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej