Fasolka z kiełbasą Chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka z kiełbasą Chorizo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

null

null

250 gramów

500 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz dzień wcześniej, gotuj do momentu aż będzie całkowicie miękka.

Krok 2

Cebulkę posiekaj drobno i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kiełbasę Chorizo pokrojoną w plasterki, podsmaż na złoty kolor.

Krok 3

Z papryczek chili zdejmij skórkę, potnij w kosteczkę i dodaj do kiełbasy, przesmaż.

Krok 4

Wymieszaj z fasolą i obranymi ze skórki, rozciętymi w ósemki pomidorami i duś na małym ogniu przez kolejne 30 minut Możesz podlać odrobiną wody.

Krok 5

Dopraw do smaku, udekoruj posiekaną świeżą kolendrą i rozłóż fasolkę z kiełbasą na talerze.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czarną fasolę trzeba najpierw namaczać przez 12 godzin, a później gotować przez około godzinę – najlepiej w tej samej wodzie. Jej smak wynagrodzi ci długi czas oczekiwania!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka z kiełbasą Chorizo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej