
Składniki
0.25 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj drobno. Posyp szczyptą soli i odstaw na 10 minut.

Krok 2
Marchewkę zetrzyj na tarce, a cebulkę pokrój w drobną kostkę i połącz wszystkie warzywa.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, ketchupem, chrzanem i sokiem z cytryny.

Krok 4
Połącz składniki z sosem, dokładnie wymieszaj i podawaj z grzankami. Taka sałatka najlepiej smakuje następnego dnia. Doskonale pasuje do mięs i ryb z grilla.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka amerykańska
Kuchnia amerykańska to nie tylko popularne burgery czy skrzydełka kurczaka. Jeżeli lubisz inspirować się zagranicznymi tradycjami kulinarnymi, wypróbuj tę pyszną sałatkę amerykańską. Krucha biała kapusta i słodka marchewka w kremowym sosie chrzanowym to niezastąpiony dodatek do potraw mięsnych. Przygotuj do niej domowe nuggetsy lub pikantne kawałki kurczaka i pyszny obiad rodem zza oceanu – gotowy. Gotowa sałatka idealnie komponuje się też z grillowanymi czy smażonymi rybami. Co trzeba zrobić, żeby przygotować tę sałatkę? To prostsze niż myślisz. Wystarczy drobno posiekać kapustę, zetrzeć odpowiednią ilość marchewki i pokroić cebulę. Warzywa wymieszaj z sosem sałatkowym. Przygotujesz go, mieszając majonez, ketchup oraz starty chrzan. Wzmocnisz smak potrawy dodając do niej odrobinę soku z cytryny.