
Składniki
300 gramów
2 łyżki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte papryki przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Mięso pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Na oleju zeszklij cebulę i czosnek. dodaj mięso i selera. Przesmaż.
Krok 3
Farszem napełnij połówki papryki. Piec 60 minut w 180 stopniach w żaroodpornym naczyniu, podlej 2 łyżkami wody. Podawaj gorące.
Krok 4
Selera pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 5
Dodaj krewetki i jajka. Dopraw do smaku pieprzem i oprósz posiekana natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej