Faszerowana papryka z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowana papryka z krewetkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte papryki przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Mięso pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Na oleju zeszklij cebulę i czosnek. dodaj mięso i selera. Przesmaż.

Krok 3

Farszem napełnij połówki papryki. Piec 60 minut w 180 stopniach w żaroodpornym naczyniu, podlej 2 łyżkami wody. Podawaj gorące.

Krok 4

Selera pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 5

Dodaj krewetki i jajka. Dopraw do smaku pieprzem i oprósz posiekana natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowana papryka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Risotto z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej