
Składniki
15 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść pieczarki, zetnij ogonki i drobno je posiekaj.
Krok 2
Posiekaj również cebulę i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj posiekane ogonki pieczarek i duś około 3 minuty, następnie lekko przestudź.
Krok 3
Ugotuj i posiekaj jajko, po czym dodaj je do farszu wraz z natką pietruszki. Dopraw farsz do smaku pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Krok 4
Napełnij kapelusze pieczarek farszem i obsyp bułką tartą, lekko ją dociskając.
Krok 5
Przygotuj Fix Schab á la Stroganoff Knorr zgodnie z podstawowym przepisem.
Krok 6
Obsmaż gotowe pieczarki na tłuszczu, kapeluszem do dołu, po czym przełóż je do naczynia z przyprawą Fix Knorr. Duś razem około 3 minuty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowane pieczarki
Faszerowane pieczarki są delikatnie pikantne i mają kremowe nadzienie o intensywnym smaku. Dusi się je w aromatycznym sosie a’la stroganoff, co dodatkowo nadaje im wyrazistości. Tak przygotowane grzyby możesz zjeść jako samodzielne danie z kromką chleba lub bagietką. Możesz też podać je na obiad, razem z ziemniakami, ryżem, kaszą lub makaronem i surówką. Pieczarki sprawdzą się równie dobrze jako dodatek do różnego rodzaju mięs (pieczonych, grillowanych, duszonych) oraz kotlecików warzywnych, zapiekanek i dań mącznych. Ich farsz da się urozmaicić startym serem żółtym lub pokrojonym w drobną kostkę serem mozzarella, feta czy pleśniowym. Jeśli przygotowujesz bezmięsny obiad, podaj je na przykład z ciecierzycą z pomidorami lub soczewicą z ziołami. Pieczarki będą smakować również na zimno – sprawdzą się więc jako przekąska na przyjęciu. Zobacz, jak przygotować tę prostą, smaczną i uniwersalną potrawę, która sprawdzi się jako atrakcyjny dodatek do wielu dań. Koniecznie zapoznaj się z naszym przepisem!