Filety rybne z wspaniałym sosem owocowym
średnie
11 osób zapisało

Składniki
null
null
null
null
1 sztuka
2 sztuki
null
1 szklanka
4 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Cytrynę sparz wrzątkiem i osusz czystą ściereczką. Zetrzyj z niej skórkę, a z reszty wyciśnij sok.
Krok 6
Ryby umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na złoty kolor.
Krok 7
Podlej połową soku z pomarańczy, dopraw przyprawami i podduś na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 1
Filety rybne osącz i przełóż na półmisek.
Krok 2
Odstaw w ciepłe miejsce, aby nie wystygły, a pozostały po duszeniu sos przecedź.
Krok 3
Dolej resztę soku pomarańczowego, sok z cytryny. Wymieszaj ze skórką i pokrojonymi w plasterki, obranymi bananami.
Krok 4
Wymieszaj, podgrzej i polej przygotowanym sosem owocowym filety.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej