Fusilli z ostrym sosem oliwkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fusilli z ostrym sosem oliwkowym

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 szczypty

2 gramy

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

15 sztuk

1 sztuka

5 łyżek

2 gramy

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nie każda włoska „pasta” musi od razu pływać w sosie. Do FUSILLI Z OSTRYM SOSEM OLIWKOWYM dodałem po prostu nieco oliwy z ulubionymi przyprawami. Jedzenie jest smaczne i wykwintne. Pod jednym warunkiem: oliwa musi być naprawdę wysokiej jakości. Tu nie warto oszczędzać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fusilli z ostrym sosem oliwkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej