
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
50 gramów
2 łyżki
80 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oprósz przyprawą, podsmaż w garnku z obu stron. Odłóż je na chwilę na bok.

Krok 2
W tym samym garnku podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę i paprykę, posiekany czosnek, dodaj oliwki i kapary. Włóż do garnka kurczaka. Całość zalej pomidorami, duś pod przykryciem około 30 minut.

Krok 3
Na koniec wszystko dopraw kostką bulionową Knorr.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak casserole
Mięciutki kurczak duszony w bulionie z pomidorami, oliwkami i garścią kaparów zachwyca bogactwem smaków i wyjątkowym aromatem.