Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

340 gramów

100 gramów

0.25 łyżeczki

3 łyżki

2 łyżki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp cukier i ¼ łyżeczki chili na czystą patelnię. Lekko potrząśnij patelnią, aby równomiernie rozprowadzić cukier na dnie. Dodaj ocet balsamiczny.

Krok 2

Umieść na średnim ogniu i powoli rozpuść cukier, aż zacznie się karmelizować. Potrząsaj patelnią zamiast mieszać miksturę, aby cukier równomiernie się rozpuścił.

Krok 3

Gdy cukier się skarmelizuje i będzie złotobrązowy, dodaj sezam i roślinne klopsiki. Potrząśnij ponownie patelnią, tak aby każdy z roślinnych klopsików dokładnie pokrył się karmelową mieszanką. Do każdej kulki włóż patyczek do szaszłyków i wyłóż je na półmisku do serwowania. Serwuj wegetariańskie przekąski świąteczne, gdy są jeszcze ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Glazurowane lizaki z roślinnych klopsików - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej