Miska makaronu z roślinnym a'la kurczakiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
320 gramów
270 gramów
1 sztuka
2 sztuki
30 gramów
160 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron gryczany we wrzącej osolonej wodzie. Odcedź, opłucz pod zimną wodą i ponownie odcedź.
Krok 2
W międzyczasie oczyść pora i przytnij na obu końcach. Usuń nasiona z papryki. Pora i paprykę pokrój w paski.
Krok 3
Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i smaż kawałki roślinnego a'la kurczaka przez 4 minuty na średnim ogniu.
Krok 4
Dodaj ugotowany makaron i warzywa, a następnie smaż na dużym ogniu przez kolejne 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Przygotuj dressing do miski makaronu, mieszając wegański majonez ze skórką i sokiem z limonki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 6
Sałatkę z makaronem podawaj z jarmużem, kiełkami groszku i dressingiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej