
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
0.5 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
100 mililitrów
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Surowe buraki obierz i zetrzyj na dużych oczkach.
Krok 2
Ugotuj kuskus. Obierz oraz posiekaj cebulę i czosnek.
Krok 3
Dodaj kuskus, posiekaną cebulę i czosnek oraz siemię i słonecznika do startych buraków. Dolej oliwę i wymieszaj.
Krok 4
Uformuj z masy burgery - spłaszczone kulki układaj na papierze do pieczenia.
Krok 5
Wstaw burgery do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 30-40 min. Późnej przewróć je na drugą stronę i piecz 10-20 min. Kontroluj kolor burgerów by ich nie spalić.
Krok 6
Najlepiej podawać w bułce z rukolą, plastrem pomidora, ogórka i sosem tatarskim
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej