
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
2 sztuki
2 szklanki
10 sztuk
2 sztuki
35 gramów
0.5 szklanki
null
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj, a następnie stłucz.
Krok 2
Wymieszaj z roztrzepanymi jajkami i masłem. Dodaj mąkę. Ciasto wyrób.
Krok 3
Na wysypanej mąką stolnicy uformuj wałki i pokrój na małe kawałki. Z każdego kawałka uformuj kluski - najlepiej widelcem. Kluski gotuj wrzucając do osolonego wrzątku do czasu gdy wypłyną.
Krok 4
Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj bulion Knorr i chwilkę gotuj. Dodajemy posiekany rozmaryn i gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy masło posiekane na małe kawałki, mieszamy. Ugotowane kluseczki polej sosem i posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej