Gołąbki niemieckie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki niemieckie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

1 łyżka

75 gramów

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty wykrój głąb, włóż do gotującej osolonej wody na 2 minuty. Pooddzielaj wszystkie liście, które dają się bez większych problemów oddzielić. Znowu włożyć kapustę na 2min do wrzątku i tak powtarzaj, aż wszystkie liście zostaną oddzielone.

Krok 2

Bułkę namocz w zimnej wodzie a następnie dobrze wyciśnij.

Krok 3

Cebulę drobno posiekaj.

Krok 4

Bułkę, cebulę i jajka wymieszaj z mięsem, dopraw solą i pieprzem dla smaku.

Krok 5

Jeden  liść rozłóż, nałóż trochę farszu i zwiń w roladkę. Należy spiąć wykałaczką, aby farsz nie wyleciał. Kiedy wszystkie gołąbki będą zwinięte, rozpuść masło w rondlu.

Krok 6

Włóż gołąbki i ze wszystkich stron lekko przypiecz. Wlej nieco gorącej wody i duś, od czasu do czasu przewracając. Duszenie trwa około 2 godzin, tak więc należy wyparowaną wodę uzupełniać wrzątkiem.

Krok 7

Gołąbki wyciągnij i usuń wykałaczki. Mąkę rozmieszaj z zimną wodą i połącz z sosem wytworzonym z gołąbków. Dopraw do smaku solą, pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki niemieckie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej