Serowy omlet ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy omlet ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 łyżeczki

8 sztuk

1 pęczek

50 gramów

1 łyżka

null szczypt

1 kilogram

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz a następnie ugotuj szparagi w osolonej wodzie z dodatkiem 15 gram masła i cukrem.

Krok 2

Ubij żółtka, dodaj mąkę ziemniaczaną i starty ser. Dopraw do smaku pieprzem Cayenne i solą.

Krok 3

Ubij białka na sztywno i dodaj ją do masy żółtkowej, bardzo delikatnie mieszając drewniana łyżką.

Krok 4

Z tak zrobionej masy usmaż na maśle 4 omlety.

Krok 5

Odcedź szparagi, wyłóż pół ilości na każdego omleta. Omlety złożyć na połowę.

Krok 6

Podawać posypane rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy omlet ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej