
Składniki
null
0.5 łyżeczki
8 sztuk
1 pęczek
50 gramów
1 łyżka
null szczypt
1 kilogram
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz a następnie ugotuj szparagi w osolonej wodzie z dodatkiem 15 gram masła i cukrem.
Krok 2
Ubij żółtka, dodaj mąkę ziemniaczaną i starty ser. Dopraw do smaku pieprzem Cayenne i solą.
Krok 3
Ubij białka na sztywno i dodaj ją do masy żółtkowej, bardzo delikatnie mieszając drewniana łyżką.
Krok 4
Z tak zrobionej masy usmaż na maśle 4 omlety.
Krok 5
Odcedź szparagi, wyłóż pół ilości na każdego omleta. Omlety złożyć na połowę.
Krok 6
Podawać posypane rzeżuchą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej