Golonka pomorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka pomorska

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

null

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonkę włóż do garnka i zalej osolonym wrzątkiem. Gotuj na wolnym ogniu około 1,5 godziny.

Krok 2

Golonkę po lekkim schłodzeniu oddziel od kości i pokrój w plastry.

Krok 4

Zalej szklanką wywaru, powstałego po gotowaniu golonki. Duś pod przykryciem przez 10 minut. Podawaj z ziemniakami.

Krok 3

Włóż dogarnka, a następnie zalej sosem pomidorowym. Pokrój cebulę i, wraz z przyprawami, dodaj ją do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka pomorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej