Grillowana cukinia z oliwą z oliwek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana cukinia

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nieobrane cukinie pokrój na długie plastry grubości 2-3 mm. Posyp pokruszoną kostką czosnkową i polej oliwą. Wymieszaj.

Krok 2

Rozgrzej patelnię do grillowania i smaż na niej plastry cukinii z obu stron aż ładnie się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana cukinia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej