
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
650 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno siekamy i przesmażamy krótko na oliwie.
Krok 2
Dodajemy poszatkowane mięso mielone. Doprawiamy kostkami czosnkowymi, Delikatem, solą i pieprzem. Można również użyć dowolnych ziół. Dokładnie mieszamy i przesmażamy.
Krok 3
Po kilku minutach do mięsa dodajemy sos toscana i kukurydzę z puszki. Mieszamy i gotujemy na niewielkim ogniu.
Krok 4
Gdy sos się zredukuje tak, że otrzymamy dość gęstą konsystencję, zdejmujemy z ognia.
Krok 5
Farsz nakładamy na placki, skrapiamy sosem tabasco o posypujemy serem. Placki następnie składamy jak kopertę. Można też nałożyć farsz na pół placka i po prostu złożyć na pół. Obsmażamy je krótko, najlepiej na patelni grillowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej