Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

200 gramów

1 szczypta

2 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać szpinak i dusić na małym ogniu aż się rozmrozi. Dodać szczyptę czosnku i smażoną cebulkę w mini kostkach Knorr

Krok 2

Na każdy placek tortilla nałożyć szpinak, po 2 plasterki sera lazur i złożyć w kopertę. Grillować z obu stron po kilka minut na patelni grillowej posmarowanej oliwą.

Krok 3

Jogurt grecki wymieszać ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Podawać z grillowanymi tortillami.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana tortilla ze szpinakiem i lazurem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej