
Składniki
null
3 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
8 sztuk
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przetnij nerki na płasko, a następnie namocz w mleku na 12 godzin. Odsącz na jednorazowym ręczniku.
Krok 2
Przygotuj marynatę z oliwy, octu i rozmarynu, po czym włóż w nią nerki. Rozgrzej grill.
Krok 3
Gdy zniknie płomień opiekaj przez 3 minuty z każdej strony. Przypraw solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej