Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i orzechami piniowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i orzechami piniowymi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

300 gramów

120 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti i ułóż na lekko naoliwionej patelni Delimano. Podlej 2 łyżkami wody i skrop Delikatem.

Krok 2

Pokrój ser na plasterki i rozłóż na makaronie. Przykryj i smaż na niewielkim ogniu, aż spód lekko się zrumieni.

Krok 3

Na małej suchej patelni upraż małą garść orzeszków pinii. Zagrzany makaron z rozpuszczonym serem posyp piniami i szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i  orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej