Grillowane polędwiczki na kaszy gryczanej ze szpinakiem
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
2 szklanki
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gotujemy według przepissu na opakowaniu z dodatkiem przyprawy uniowersalnej Delikat Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy ,mieszamy i odstawiamy.
Krok 2
Na patelni na maśle podsmażamy umyty szpinak dodajemy pokruszona kostke czosnek Knorr-mieszamy . Smażymy kilka minut i dodajemy kaszę . Mieszamy razem , doprawiamy solą ziołową do smaku .
Krok 3
Polędwiczkę kroimy w plastry grillujemy na patelnii grilowej na koniec doprawiamy sola ziołową .
Krok 4
Plasterki polędwiczki serwujemy na kaszy z szpinakiem .

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej