Grillowane szaszłyki z boczniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane szaszłyki z boczniakami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę i boczniaki na mniejsze cząstki.

Krok 2

Nabijamy je na zmianę na patyczki do szaszłyków i posypujemy pokruszoną kosteczką cebulową.

Krok 3

Grillujemy na małym żarze do czasy aż składniki się zarumienią.

Krok 4

Gotowe szaszłyki można posypać posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane szaszłyki z boczniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ćwikła
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej