
Składniki
0.25 szklanki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
24 sztuki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
4 łyżki
1.5 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chili posiekaj. Masło rozpuść.
Krok 2
Do miski wlej wino, bulion, sok z cytryny, sos Worcester, tabasco, masło oraz olej. Dodaj chili, czosnek oraz przyprawy i wymieszaj.
Krok 3
W marynacie zanurz żeberka i włóż do lodówki na 3 godziny.
Krok 4
Żeberka odsącz, ułóż na grillu, podczas pieczenia smaruj marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej