Baranina po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baranina po myśliwsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

50 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w plastry. Ocet połącz z olejem i sokiem z cytryny. Dodaj liść laurowy, pieprz, skórkę cytrynową oraz Przyprawę do wieprzowiny Knorr.

Krok 2

Po tym czasie wyjmij baraninę i nadziej ją paskami z boczku.

Krok 3

Całość włóż do żaroodpornego naczynia i zalej roztopionym smalcem oraz marynatą.

Krok 4

Piecz w piekarniku, co jakiś czas podlewając wytwarzającym się sokiem. Gdy mięso zrobi się miękkie, polej je śmietaną i odstaw jeszcze na kilka chwil do piekarnika.

Krok 5

Gotową marynatą natrzyj udziec i odstaw na 3 dni.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baranina po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej