Tortilla tuńczykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla tuńczykowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

3 łyżki

60 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora pokrój w plastry, oliwki również.

Krok 2

Sałatę potnij na cienkie paski, dodaj sos czosnkowy i odsączonego tuńczyka.

Krok 3

Powstałą pastą posmaruj ciepłą tortillę.

Krok 4

Posyp kukurydzą, pomidorem oraz oliwkami, dopraw solą i pieprzem. Całość zroluj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla tuńczykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla tuńczykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla tuńczykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla tuńczykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla tuńczykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla tuńczykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla tuńczykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla tuńczykowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej