
Składniki
275 gramów
1 łyżeczka
1.5 łyżeczki
2 sztuki
3 łyżki
1.25 łyżeczki
4 łyżki
175 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki ciasta (oprócz przypraw) wymieszaj lub zmiksuj i wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Zostaw pod przykryciem do wyrośnięcia.
Krok 2
Do ciasta dodaj mak i pokruszone kostki cebulowe. Ponownie wyrób. Zostaw na 10 minut pod przykryciem.
Krok 3
Następnie ciasto podziel na pół, potem znowu na pół itd., aż uzyskasz 32 części. Formuj wałeczki. Zostaw do wyrośnięcia na 30-45 minut.
Krok 4
Piecz w temperaturze 200°C przez 20-25 minut. Wyjmij, kiedy paluszki nabiorą złotego koloru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej