
Składniki
null
null
null
2 sztuki
1 pęczek
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na maśle i przełóż do rondla.
Krok 2
Chleb przesmaż na suchej patelni i dodaj do warzyw, zalej wodą i gotuj do miękkości, razem z przyprawami.
Krok 3
Gdy składniki będą już dobre, zestaw ognia i zmiksuj.
Krok 4
Odlej szklankę zupy i rozmieszaj z surowym jajkiem. Przelej do całości i dokładnie rozmieszaj.
Krok 5
Podgrzej lekko zupę, ale nie gotuj, żeby jajko się nie ścięło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej