Grzanki z polenty z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z polenty z małżami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

50 gramów

300 gramów

300 gramów

300 gramów

250 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj małże z sosem beszamelowym i mąką. Dodaj starty ser.

Krok 2

Polentę pokrój na kawałki 6x 6cm, a następnie ułóż je na blasze wysmarowanej masłem.

Krok 3

Na wierzchu połóż przygotowane małże z duża ilością sosu, po czym przykryj grzanką z bułki. Upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z polenty z małżami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej