
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
2 łyżeczki
1 opakowanie
0.5 pęczka
2 sztuki
1 pęczek
0.5 opakowania
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmróź a makron zalej wrzątkiem i wrzuć do niego liście kafiru oraz przyprawy. Odcedź po siedmiu minutach.
Krok 2
Skrój drobno czosnek i cebulę ze szczypiorem, a tofu i chili pokrój w kostkę.
Krok 3
Rozgrzej patelnie z kilkoma łyżkami oleju i włóż na nią cebulę, chili, krewetki, cukier, czosnek, tofu oraz kiełki. Smaż wszystko przez 10 minut nie przestając mieszać.
Krok 4
Dodaj makaron, podsmaż i jeszcze raz wymieszaj.
Krok 5
Na inną patelnię wbij jajka i mieszaj dopóki się nie zetną.
Krok 6
Jajka wymieszaj z pozostałymi składnikami, posyp kolendrą, przypraw sosami oraz sokiem i skórką otartą z limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej