Grzybowa pod pokrywką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowa pod pokrywką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

10

1 pęczek

1

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Zupy grzybowej Knorr wymieszaj z trzema szklankami wody. Zagotuj.

Krok 3

Z ciasta wytnij 4 krążki większe w obwodzie o 2 cm od bulionówek.

Krok 4

Gotową zupę nalej do bulionówek. Ranty naczyń posmaruj odrobiną żółtka. Nanieś krążki ciasta i dokładnie zaklej każdą z bulionówek.

Krok 2

Grzyby pokrój w mniejsze kawałki i przesmaż na dobrze rozgrzanej oliwie. Przełóż do garnka z przygotowaną zupą, dodaj posiekaną natkę i gotuj razem 10 minut.

Krok 5

Ciasto posmaruj żółtkiem. Bulionówki wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i zapiekaj do momentu wyrośnięcia i zrumienienia ciasta. Podawaj od razu po zapieczeniu.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowa pod pokrywką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka makaronowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej