
Składniki
200 mililitrów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 sztuki
0.3 szklanki
5 łyżek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, wymieszaj z olejem, octem, sokiem z cytryny, liściem laurowym i solą.
Krok 2
Marynatę zagotuj.
Krok 3
Grzyby obierz i oczyść.
Krok 4
Marynatę przecedź i podgotuj w niej grzyby.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej