
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Napełnij czajnik wodą.
Krok 2
Wstaw czajnik na palnik kuchenki. UWAGA! Jeżeli czajnik jest z plastiku NIE stawiaj go na palniku. Zapewne gotowanie odbywa się poprzez podłączenie do prądu.
Krok 3
Podpal ogień pod czajnikiem. UWAGA jeżeli kuchenka jest elektryczna nie rozpalaj pod nią drewna lub węgla. W takim przypadku po prostu włącz prąd palnika.
Krok 4
Czekając aż woda w czajniku się zagotuje, pokrój cytrynę na plasterki.
Krok 5
O cholera!! Nie sparzyłeś cytryny przed pokrojeniem!! Wywal pokrojone plasterki i poczekaj jednak na zagotowanie wody!!
Krok 6
Ok. Czajnik gwiżdże więc można zestawić go z palnika.
Krok 7
Do szklanki włóż herbatę.
Krok 8
Zalej ją wrzącą wodą.
Krok 9
Zalej cytrynę wrzątkiem (oczywiście nie w szklance z herbatą)
Krok 10
Pokrój cytrynę na plasterki.
Krok 11
Dodaj jeden plasterek do szklanki z herbatą.
Krok 12
Możesz już cieszyć się pysznym trunkiem. Dla smaku możesz dodać jeszcze troszkę cukru. (UWAGA nie przesadzaj z cukrem. Mimo, że biały i ładnie wygląda, to to cholerstwo ma od cholery kalorii!!!)
Krok 13
O kurde po cholerę pokroiliśmy całą tą cytrynę!! Wywal resztę do kosza.
Krok 14
Aaaaaa.... i jeszcze wyciągnij torebkę z herbatą z kubka!!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej